Hulpvragen

Psychotrauma waaronder jeugdtraumatiek, vragen of klachten rondom de menopauze, vragen m.b.t. het vormgeven van een samengesteld gezin, gezinsvragen, rouw- verliesverwerking, verder na een verbroken relatie, zwaarmoedigheid en depressie, stress-gerelateerde klachten, relatietherapie, onverklaarbare en/of ondefinieerbare klachten.

Er zijn nog tal van hulpvragen welke bij Psychodynamica Zuid gehoor en begeleiding zullen vinden. Neem telefonisch contact op of stuur een email om uw vraag voor te leggen.

Young

Therapie voor jongvolwassenen

(18 tot 30 jarigen)

De pubertijd is voorbij, de basis voor een zelfstandige toekomst is gelegd of is in aanleg, de wereld ligt aan je voeten en je bent er klaar voor om de wijde wereld in te gaan. Toch kan het minder rooskleurig voelen dan hierboven beschreven staat. Als jongvolwassene kom je vele facetten van het leven tegen. Je staat meer dan ooit oog in oog met de toekomst. Dat betekent ook dat je meer dan ooit geconfronteerd kan worden met je verleden. Je gaat de balans van je jeugd opmaken. Grote en kleine kwetsuren komen bovendrijven en vragen om aandacht. Tegelijkertijd wordt er veel van je gevraagd op school of werk. Relaties worden complexer, je gaat zelfstandig wonen, je vrienden verspreiden zich door het land of zelfs door de wereld.

In mijn praktijk zie ik jongeren met overprikkeling- en burn-out klachten, vastlopen in het proces rondom de balans opmaken van hun jeugdjaren, moeilijk keuzes kunnen maken o.a. juist door de vele keuzemogelijkheden, laag zelfbeeld ( denk bijvoorbeeld aan onrealistisch vergelijkingsmateriaal op social media), eenzaamheid, de vaardigheid missen om te leven vanuit eigen keuzes in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Een greep uit de klachten die hier op den duur uit kunnen voortvloeien zijn angsten, fobie├źn, in een isolement raken, burn-out, depressie, zich slachtoffer blijven voelen, zich niets waard voelen, schuldgevoelens, het gevoel hebben niet in contact met zichzelf te staan, heftige emoties bij een verbroken relatie, enz.

Waarom is het zo mooi om met deze doelgroep te werken?

De manier waarop men het volwassen leven instapt kan cruciaal zijn voor de rest van het leven. Hoe ontwikkelt iemand zich verder die gebukt gaat onder traumatische ervaringen uit het verleden, een laag zelfbeeld heeft of afgeremd wordt door blokkades en beperkende overlevingsstrategie├źn?

Hoe mooi is het daarentegen als een mooi jong mens vrij, krachtig en stralend de toekomst inkijkt en zichzelf durft en kan zijn?